IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:00 | 12 август 2021
Обновен: 10:39 | 27 март 2024

Татяна Дончева: Шефката на парламента се държи като "болонка на някой сценарист..."

Ива Митева: "Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер

По материала работи: Ставри Таргов
Татяна Дончева: Шефката на парламента се държи като "болонка на някой сценарист..."

Татяна Дончева

"Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер. Не се знае какъв характер ще проявя". Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на коментар на Татяна Дончева, която я обвини, че се държи като "болонка на някой сценарист, а не като председател на парламента".

Ива Митева

"Нека да не мачкаме достойнството на хората", призова още Ива Митева. "При положение, че ГЕРБ два дни обясняват, че са инициатори на това решение, че те са казали, че трябва да има такова решение и, че благодарение на това ще има това решение, изведнъж днес те казаха, че няма да подпишат такова решение", каза още Ива Митева, визирайки предложението за гласуване на оттеглянето на проектокабинета на ИТН. Председателят на парламента обяви, че е смачкала проекта на решението.

"Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и впоследствие всеки се опитва да си води своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра", каза още Ива Митева и обясни, че вчера президентските съветници са казали, че е необходим правнообвързващ акт.

Митева призна, че отношенията между депутатите вече тежат и на нея. На въпрос накъде ще поеме 46-ият парламент, Митева коментира: "След вчерашния и днешния Председателски съвет казах, че ми се иска всички да сме единни, но някак не се получава", съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна