IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
15:30 | 30 август 2021
Обновен: 10:14 | 17 май 2024

Служебният премиер отрече за въвеждане на задължителна ваксинация

Всеки човек може да управлява личното си здраве, заяви Стефан Янев

По материала работи: Ставри Таргов
Служебният премиер отрече за въвеждане на задължителна ваксинация

Не се обмисля въвеждането на задължително ваксиниране в България срещу Ковид-19. Това стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев, който посети Медицинския университет в София.

"Искам да опровергая всякакъв вид спекулации, че търсим варианти за задължителна ваксинация. Всеки човек може да управлява личното си здраве. Появиха се идеи и за ваучери, с които да се стимулира ваксинацията, но това е въпрос на личен избори и с каквито и да било кампании човек няма как да бъде стимулиран", заяви Янев.

Той е категоричен, че мерките, които се взимат, трябва да бъдат максимално щадящи бизнеса.

"Бизнесът трябва да работи, животът трябва да тече нормално, независимо от ситуацията. В случай на необходимост ще се взимат и индивидуални мерки за справяне със задълженията", заяви премиерът.

Той подчерта, че знае за проблемите с финансирането на бизнеса, но били свързани с актуализацията на бюджета, а възможностите към момента били изчерпани.

"Не може да разчитаме, че със стихийни действия - отваряне, затваряне и даване на празни обещания, ще постигнем нещо. Гражданите и бизнесът трябва да работят, ако искаме да имаме икономика", добави служебният премиер, предава Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна