IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:30 | 1 септември 2021
Обновен: 14:18 | 26 април 2024

ИТН отказа на БСП

Срещата между двете партии продължи само 6 минути

По материала работи: Ставри Таргов
ИТН отказа на БСП

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Това потвърди официално председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов на срещата, организирана по покана на социалистите. Целта на срещата беше формиране на редовен кабинет с третия проучвателен мандат и постигане на съгласие по актуализацията на бюджета.

На продължилия точно 6 минути разговор стана ясно, че двете формации гледат вече към следващия парламент.

Тошко Йорданов припомни, че участват в срещата с предварително ясна позиция:

"Извървяхме целия път, в който всички партии, включително и вашата, отказаха предварително да подкрепят нашия проектокабинет, което, както още тогава в началото заявихме, ще даде възможност на ГЕРБ и на ДПС да продължат да са щастливи, да се пробват на поредни избори, а Гешев да си бъде Гешев - без орязване на правомощията.

От вас зависи дали ще успее този парламент да поживее една седмица отгоре, за да можем поне някои от нещата, свързани с прокуратурата, да направим вътре в този парламент".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази съжаление за непостигнатото съгласие:

"Що се отнася до желанието да продължим живота на парламента, за да приемем някои неща - добре, те са важни неща, но това представялва кърпене. По-разумното беше да съставим трайно и дългосрочно мнозинство, което да започне промяна, а не просто кърпене.

Това щеше да е добре да го направим, но уви, сега това ще се отложи с няколко месеца. Надяваме се поне в следващият парламент да има повече разум и да се направи такова мнозинство, което наистина да започне промяна на модела, а не просто кърпене и имитация на промяна", съобщи БНР.

Коментари

Новини Варна