IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
16:30 | 8 септември 2021
Обновен: 11:49 | 3 май 2024

2 седмици ще са необходими за настройване на машините за вот на различни дати

ЦИК: Технологично и организационно е възможно да се проведат избори „2 в 1“

По материала работи: Ставри Таргов
2 седмици ще са необходими за настройване на машините за вот на различни дати

„Отделните избори изискват и допълнителни финансови средства, избирателите натрупаха умора“, заяви при срещата с представители на ЦИК президентът Румен Радев. Народното събрание вече реши, че изборите за президент и вицепрезидент ще се проведат на 14 ноември.

Върнатият вчера мандат от БСП значително стеснява възможността за маневриране”, заяви президентът Радев.

Според него все повече в обществото говори за избори „2 в 1“ , но по думите му най-важната част в тези избори е изборната администрация.

„ЦИК винаги е в готовност за произвеждане на избори независимо какви са те“, заяви Камелия Нейкова – председател на ЦИК. Технологично и организационно е възможно да се проведат избори „2 в 1“, отбеляза тя.

„От технологична гледна точка, в случая че се проведат на различни дата, нашата препоръка е да има минимум две седмици разстояние, това е критичния минимум“, посочи тя.

„Трябва да се пренастроят машините, машинно гласуване се произвежда и извън страната“, припомни Нейкова, цитирана от bTV.

Коментари

Новини Варна