IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:30 | 13 септември 2021
Обновен: 13:47 | 17 май 2024

Уволниха проф. Балтов от "Пирогов"

Новият шеф на спешната болница му заявил, че не желае да работи с него

По материала работи: Ставри Таргов
Уволниха проф. Балтов от "Пирогов"

Проф. Асен Балтов е уволнен от "Пирогов" в понеделник по обед, с мотива, че новото ръководство на болницата "не иска и не може" да работи с него. Това съобщи той пред DarikNews.bg.

Бившият директор на най-голямата спешна болница у нас заяви, че днес е бил първият му работен ден, след прекъсване заради здравословни проблеми.

Хирургът е направил две операции от сутринта и малко по-късно е бил извикан от наследника си проф. Иван Поромански, който му е съобщил, че "не може и не иска да работи с него".

Проф. Балтов заяви, че смята да си почине до октомври, а след това ще реши как да продължи професионалния си път. По думите му решението на ръководството е било очаквано от него.

Малко по-късно проф. Балтов публикува и статус във Фейсбук. В социалната мрежа той беше лаконичен: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!"
"Политическите уволнения на ръководни позиции са нещо обяснимо. Но политическите уволнения на лекари са съвсем друго".

Така началникът на клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. д-р Николай Габровски коментира новината. В поста си във Фейсбук той допълва "Практика от епохи, които си мислихме, че сме загърбили. Позорна история".

Припомняме, че проф. Асен Балтов беше отстранен от длъжността директор на "Пирогов" през юли заради разкрития на НЗОК за злоупотреби в болницата в размер на 1 млн.лв. Тогава последваха редица протести на служителите в негова защита, а проф. Балтов отрече да са били извършвани нарушения.

По-късно той беше приет за лечение в спешната болница заради тежка хипертонична криза, а днес е бил първият му работен ден след прекъсването.

Коментари

Асан ( преди 2 години )
Щом е крал 1 млн.лв. .... Не уволнение, а Обесване :)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна