IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:15 | 20 септември 2021
Обновен: 02:50 | 19 април 2024

Петков и Василев пред Bulgaria ON AIR: Ще сме водачи в родните ни места!

Двамата ще водят разговори за коалиция

По материала работи: Ставри Таргов
Петков и Василев пред Bulgaria ON AIR: Ще сме водачи в родните ни места!

Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната". Двамата ще водят разговори за коалиция, но ще се явят самостоятелно на парламентарните избори. Все още не е ясно кой ще бъде мандатоносител.

Двамата ще водят разговори със 7 или 8 партии. Условието им е да не искат пари и място в листите.

Продължението на промяната двамата възпитаници от Харвард виждат в коалиция с всички почтени политически играчи.

"Силно се надявам тази визия, която е продължение на философията, заложена в актуализацията на бюджета, да бъде подкрепена в бъдеще също от много партии", посочи Асен Василев.

"Тези разговори няма да се случат в деня след изборите. Тези разговори ще се случат сега. Колкото повече искате да работите с нас, вкарайте почтени хора във вашите листи и ще работим с вас", подчерта Петков.

Почтеност ще се търси и в хората зад проекта им - са не са участвали в повече от една партия, освен коалицията. Във фигури от други политически формации обаче двамата също виждат съмишленици за проекта си. Като Крум Зарков от БСП и Мика Зайкова от ИТН.

Дали ще работят с партията на Слави Трифонов - не е ясно.

"Те извадиха министър-председател като Николай Василев, който има съвсем различна визия затова как трябва да се движи икономиката в страната. Още като бяхме поканени отказахме, защото нашата визия се разминава доста драстично", обясни Василев.

А от плановете си за бъдещето двамата не изключват нито една политическа сила. Дори и тази, която ревизираха. Разговори обаче няма да водят с бившите си колеги.

"Мисля, че е много важно служебният кабинет да остане неутрален", отбеляза Василев.

Основната цел е спиране на корупцията, привличане на инвестиции, подкрепа за малкия и среден бизнес. Като лидери на проекта – Василев и Петков ще бъдат и водачи на листи за изборите на 14 ноември. Двамата бивши министри отрекоха протекция от Вашингтон и от президента Румен Радев.

В екипа на Петков и Василев влизат бивши техни заместник-министри и от курсове, които те са преподавали.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна