IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
22:45 | 14 ноември 2021
Обновен: 19:26 | 30 април 2024

Проф. Герджиков: Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент

По думите му втората цел е била съкратят голямата разлика с двойката Радев - Йотова

По материала работи: Ставри Таргов
Проф. Герджиков: Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент

"Постигнахме основната си цел - да има балотаж на изборите за президент". Това заяви на на пресконференция кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

По думите му втората цел на кандидатпрезидентската им двойка с Невяна Митева е била съкратят голямата разлика с двойката Радев-Йотова от началото на кампанията:

"Разлика от 30%, която беше голяма, и сега чуваме, че разликата е по-малка и в следващата седмица се надяваме да я наваксаме. ... Щяхме да сме още по-щастливи, ако бяхме намалили тази разлика още повече и това щеше да стане, ако г-н Радев не беше отклонявал дебата".

"В очите на българските граждани победители ще са тези, които успеят да направят правителство. Призоваваме лидерите на политическите сили да направят всички усилия, за да направят редовно правителство, това е изключително важно. Всички виждаме кризата, в която се намираме", заяви проф. Герджиков, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна