IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
17:00 | 6 декември 2021
Обновен: 16:43 | 19 април 2024

Иван Гешев: Щом ми искат оставката, значи си върша работата

Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да станем истинска европейска правова държава, смята обвинител №1

По материала работи: Ставри Таргов
Иван Гешев: Щом ми искат оставката, значи си върша работата

„Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а не Древния Рим за шепа богоизбрани“ - това казва главният прокурор Иван Гешев в първото си интервю от година - пред сайта на в. „24 часа".

На въпрос как ще коментира призива на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и негови съпартийци да подаде оставка, Гешев коментира, че щом му искат оставката, значи си върши работата:

„Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да станем истинска европейска правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките, а тук е възможно да нарушиш Конституцията и евентуално да станеш канцлер и да смяташ, че си напълно недосегаем, като законите важат за обикновените граждани, но не и за теб. И че сте каста богоизбрани като в Древния Рим, какъвто явно е техният идеал“.

Обвинител номер едно призова политиците да работят в интерес на гражданите, а не да участват в междуинституционални войни и лични вендети, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна