IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
13:00 | 17 декември 2021
Обновен: 08:52 | 17 май 2024

Депутатите намалиха Коледната си ваканция

Ще почиват само между 29-и и 31 декември

По материала работи: Ставри Таргов
Депутатите намалиха Коледната си ваканция

Депутатите намалиха коледната си ваканция по искане на „Продължаваме промяната“. Те ще почиват само три дни - между 29-и и 31 декември.
От „Има такъв народ“ предложиха почивката да бъде напълно отменена. Това обаче беше отхвърлено.

По време на дебите ГЕРБ оспориха решението. Депутатът Любен Дилов обясни, че така ще бъдат погазени верските права на мнозина.

„Искам да ви обърна внимание, че с това решение, което го приемете, ще нарушите гражданските и верските права на хора, които следват християнското вероизповедание и живеят в църква, защото в периода от Рождество до 8 януари има много важни християнски празници, свързани с обредност, с ритуалност. И ако хората искат и държат да живеят в църквата, няма да могат да ги спазват.“

Мирослава Петрова от „Продължаваме промяната“, обясни, че парламентарната им група има дълг към избирателите си.

„С тази съвсем дребна корекция ние подчертаваме отговорността си пред сериозните задачи, които стоят пред Народното събрание, изцяло прагматични, предстои ни работа по отношение състава на парламентарните комисии, предстои анализ по отношение на цените на тока и състоянието на енергетиката. Ние тук сме се събрали да се трудим повече отколкото да си почиваме“, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна