IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
09:30 | 22 декември 2021
Обновен: 11:05 | 25 април 2024

"Възраждане" плаши: Пуснат ли сертификатите за вход в НС, щурмуваме го!

Според Костадинов разлика между кабинета на Кирил Петков и този на бившия премиер Бойко Борисов няма

По материала работи: Ставри Таргов
"Възраждане" плаши: Пуснат ли сертификатите за вход в НС, щурмуваме го!

Депутатът и лидер на "Възраждане" Костадин Костадинов заплаши, че ще призова избирателите на партията му, които са над 120 000, да нахлуят в Народното събрание, ако бъде въведен режим на пропуск със зелен сертификат за депутатите.

В профила си във Фейсбук, Костадинов бе категоричен, че формацията му и той самият няма да допуснат това да се случи.

"Днес ми попадна статия на политолог, който ме описва като "безобиден". Дали съм безобиден или не, не знам, но със сигурност знам, че ако се приеме зеленият сертификат за депутатите, влизаме с нашите избиратели в Народното събрание. Днес важи за депутатите, утре за целия български народ.

Няма да допуснем това! Безобидно ще поканим нашите 127 хиляди избиратели да влязат с нас в парламента. Категоричен съм!", написа той.

По-рано вчера пред Нова телевизия Костадинов заяви, че това ще е акт на връщане на властта в ръцете на народа.

"Време е представителната демокрация да се превърне в пряка. 80% от българите не желаят да се ваксинират. Правителството извършва репресия по тази тема, няма как да го одобрим. Скоро ще им се наложи да се сблъскат с гнева на народа. Зеленият сертификат е незаконен и дискриминационен", обясни той.

Според Костадинов разлика между кабинета на Кирил Петков и този на бившия премиер Бойко Борисов няма.

"Не виждам разлика в политиките им. Същите мерки, които бяха наложени, се продължиха от служебния кабинет и ще продължат да се налагат от кабинета на Петков, дори ще бъдат засилени.

А част от риториката на управляващите беше свързана с критики към ограничителните мерки", допълни лидерът на "Възраждане", цитиран от dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна