IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:30 | 29 декември 2021
Обновен: 16:46 | 19 април 2024

БСП изключи от редиците си Кирил Добрев

Няма изненада, това ръководство толкова си може, написа той в личния си профил

По материала работи: Ставри Таргов
БСП изключи от редиците си Кирил Добрев

Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан.

Няма изненада, това ръководство толкова си може. Това заяви в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук Кирил Добрев. Повод за неговия коментар е новината за изключването му от БСП.

"Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение", посочва в своя коментар Добрев.

Изключването на Добрев е поискано от Изпълнителното бюро на партията в свикано извънредно и на подпис заседание.

Сред част от изтъкнатите мотиви са откритото противопоставяне на решенията на Националния съвет, множеството медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП; както и участието на Добрев в публични действия, които "уронват обществения престиж на партията", научи "По света и у нас".

Към мотивите е добавено още - използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси; както и подпомагане изграждането на структури на нови политически проекти. Приложени са документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев.

 

Коментари

Новини Варна