IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
15:20 | 6 януари 2022
Обновен: 07:44 | 5 май 2024

Привикаха Бойко Борисов на разпит

Бойко Рашков: Време е да каже за Мата Хари и за кюлчетата

По материала работи: Ставри Таргов
Привикаха Бойко Борисов на разпит

Бившият премиер Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ се яви днес на разпит в полицията – това е вторият разпит за него в рамките на половин година.
Борисов, придружен от адвоката си Менко Менков, остана в Националната полиция малко повече от 30 минути.

По информация на "Хоризонт", той е бил призован заради проверка по сигнал на Гражданското движение БОЕЦ за разпространените преди време снимки на пари и златни кюлчета, за които се твърди, че са правени, докато Борисов ползваше правителствената резиденция Бояна.

След разпита обаче, Борисов не отговори така ли е :

"Аз не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да било... Извикаха ни на разпит по телефона всичките. Докато паднат, така ще бъде".

Бойко Борисов беше на разпит и миналия юли по сигнали за случаи от преди близо десет години.

За разпита на Борисов в полицията потвърди в Народното събрание министърът на вътрешните работи Бойко Рашков:

"Най-накрая този човек трябва да дойде на разпит, за да каже има или няма евро, пачки в нощното му шкафче. Има или няма, или имало ли е, нямало ли е златни кюлчета в неговото шкафче. Доверието в нашата прокуратура липсва. Тя прекрати проверката, много добре си спомняте.

Сега ще се опитаме да докараме нещата, проверката докрай, така че този човек мисля, че е редно да бъде така добър да съдейства на органите за разследване, да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно, или не е вярно".

Вътрешният министър Рашков потвърди, че по случая е била разпитана и медийният съветник на Борисов Севда Арнаудова. Той отказа да отговаря на журналистически въпроси по твърденията му по казуса „Хемус“ и за отклонения на средства в партийната сметка на ГЕРБ.

Бойко Рашков показа пред медиите разпечатки на снимани банкноти, като заяви пред журналисти, че това са доказателства за купуване на гласове от ГЕРБ във Варна и Русе, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна