IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:20 | 14 януари 2022
Обновен: 08:48 | 25 април 2024

Управляващата коалиция поиска оставката на Гешев с декларация

Главният прокурор: Днес не е ден за политически коментари

По материала работи: Ставри Таргов
Управляващата коалиция поиска оставката на Гешев с декларация

Снимка БНТ

Управляващата коалиция и парламентарните групи на "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" поискаха с декларация от парламентарната трибуна оставката на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНТ.

Декларацията прочете Андрей Гюров, председател на ПГ на "Продължаваме промяната", след което депутатите се изправиха на крака и ръкопляскаха, с изключение на народните представители от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Пред "По света и у нас" главният прокурор Иван Гешев заяви, че днес не е ден за политически коментари.

Той не беше запознат с декларацията, прочетена от парламентарната трибуна, но отбеляза, че политици редовно искат неговата оставка.

Гешев направи коментара си при пристигане на заседанието на ВСС, който трябва да избере председател на Върховния касационен съд.

"Не съм запознат, защото пътувах, но това, което мога да кажа, е, че днес не е денят да обсъждаме българска политика още повече кризисен пиар най-вероятно.

Няма да позволим опити процедурата да се превърне както при моя избор да й се предаде да кажа така жълт оттенък", каза главният прокурор. 
 

Коментари

Новини Варна