IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
15:00 | 31 януари 2022
Обновен: 16:53 | 10 май 2024

Премиерът Петков: През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа

Учителите ще взимат 125% от средната работна заплата, няма да има и пенсионери под линията на бедността

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът Петков: През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа

През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа. Това каза премиерът Кирил Петков след правителственото заседание. По думите му инвестициите от държавния бюджет ще бъдат 5,8% от БВП.

„Дефицитът без COVID мерките ще е само 2,5%, с мерките ще е 4,1%. Дефицитът ще инвестира инвестициите. Ще инвестираме много категорично, вдигайки процента на инвестициите на 5,8%. Това е безпрецедентно. 8.2% ще са капиталовите инвестиции. Инвестираме и в човешкия капитал.

За първи път ще имаме безплатни детски гардини от месец април, за които ще отделим 70 милиона лева. Възнагражденията на учителите ще бъдат 125% от средната работна заплата. Няма да има и пенсионери под линията на бедността”, добави той и уточни, че мерките ще останат поне за следващите шест месеца.

По отношение на „Булгаргаз” Петков коментира, че уволнението на ръководството е заради това, че хората там не изпълняват задачите си по правилния начин.
„В момента водим разследване. Част от решенията им са предопределили до голяма степен скока на цените”, каза още той, цитиран от Нова.

Коментари

Новини Варна