IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
09:45 | 8 февруари 2022
Обновен: 05:30 | 23 април 2024

Прокуроро-премиерски препирни и един разпит. Петков на крака при Гешев

Призовка е получила и шефката на кабинета Лена Бориславова

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуроро-премиерски препирни и един разпит. Петков на крака при Гешев

Бях уведомен, че прокуратурата ме кани на разпит за публично известни информации, които съм споменал в разговора си с Иван Гешев. Ще отида, за да задам няколко въпроса.

Това обяви премиерът Кирил Петков, след като бе обявено, че е призован на разпит от прокурор, след като разговаря с главния прокурор Иван Гешев.

Ще попитам какви действия е предприела прокуратурата по казуса Мата Хари, след като е публично известно за кюлчета и пачки, а Бойко Борисов каза, че знае коя е тя, заяви Кирил Петков.

След като срещу Васил Божков има обвинения, какво е направила прокуратурата да разследва обявените по Магнитски имена като това на Пеевски, Манолев и Желязков, обясни още премиерът своите питания.

Има ли връзка между заема от ББР за Булгартабак и това, че г-н Пеевски е бил акционер във фирмата бил следващия въпрос на Петков. Той искал да разбере и за връзката на Родуей Кънстръкшън с Румен Гайтански.

Петков щял да пита и какви действия са предприети по Осемте джуджета и разследва ли се Петър Петров - Петьо Еврото. Както и дали има връзка между строителна фирма, ремонтирала незаконно язовири и господина, известен с прякора Таки и дали прокуратурата е разследвала пране на пари по Барселонагейт, след като има такива съмнения от Испания.

Петков държал да знае и дали е проверявана връзката между "Автомагистрали", изнесените в чували пари и организацията ГЕРБ.

Последният въпрос на премиера бил защо "Булгаргаз" се е отказал от евтин азерски газ и редно ли е бившият шеф Николай Павлов да е викан само като свидетел.

Освен това премиерът щял да занесе на прокурорите и събрани публикации за злоупотреби, по които не е известно прокурорите да са предприели нещо.

Докато течеше брифинга на Кирил Петков стана ясно, че в Министерския съвет е дошъл призовкар, но е получил телефонно обаждане да не връчва призовката да разпит пред медиите, а да си тръгне.

Призовка обаче е получила шефката на кабинета Лена Бориславова. Като тя е за разпит по прокурорска преписка от 2022 година, пише 24 часа.

Коментари

ПП ( преди 2 години )
при този прокурор нищо не може да се промени защото той защитава мафията и укрива дела
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Новини Варна