IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
11:30 | 12 февруари 2022
Обновен: 08:35 | 4 май 2024

Събарят подпорния хотел на Алепу

Сагата е на път да приключи

По материала работи: Ставри Таргов
Събарят подпорния хотел на Алепу

Идва ли краят на сагата „Алепу“? Стана ясно, че започва процедурата по премахването на станалия известен като „подпорен“ хотел на Алепу. Всичко това е част от политиката на настоящия кабинет за прозрачност и нулева толерантност към корупцията.

„Очевидно институциите работят. Възстановяването на терена, за което хората толкова години се борят, може да се случи по екосъобразен начин и можем да го запазим“, каза депутатът Мирослава Попова.

„С конкретен срок кога ще бъде съборен не мога да се ангажирам, защото непрекъснато има съдебен контрол на цялата процедура. Възложена е техническа експертиза“, обясни инж. Янко Райков.

Експертизата трябва да покаже точно коя част от строежа да бъде съборена, за да може той да продължи да изпълнява дейността на подпорна стена.

„След това ще се издаде заповед за премахване, която ще се съобрази с техническата експертиза, ще бъде дадена възможност на възложителя да махне строежа. Ако не го направи, има процедура, при която да се махне принудително“, коментира Райков, цитиран от bTV.

Коментари

Новини Варна