IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
14:00 | 12 февруари 2022
Обновен: 13:04 | 13 май 2024

Имената от списъка "Петков": Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов

Според премиера корупцията е структурирана от няколко центъра, около които има много хора

По материала работи: Ставри Таргов
Имената от списъка "Петков": Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов

В списъка са Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов, но последният фигурира като "специфично" лице свързано с разследването на Мата Хара. Дадохме тези 19 души, за които събрахме публична информация, на 20-ия, за който също има публична информация. Това заяви премиерът Кирил Петков пред Нова телевизия.

"Кой не е видял пачките и кюлчетата? Защо не е разпитана Мата Хари? Сериозни имена като Маджо - всички говорят, но никой не смее да повдигне въпроса.

Делян Пеевски в момента седи на първия ред на парламента. Това са неща, които всички знаем и ние решихме да ги кажем", допълни Кирил Петков.

Според премиера корупцията е структурирана от няколко центъра, около които има много хора, които ги обслужват. "Водещите хора не са чак толкова много – 40-50", добави Кирил Петков.

Той разкри подробности от срещата си с главния прокурор Иван Гешев на 4-и февруари, след което той и неговият началник на кабинета Лена Бориславова бяха извикани на разпит в прокуратурата.

"Главният прокурор дойде при мен да говорим, моята врата е отворена за всички. Заявих му, че специализираното правосъдие трябва да бъде закрито.

Попитах го на тази среща защо нямаме резултати в борбата с корупцията. Той ме попита: Резултати по какво. Аз отговорих: Резултати за това, за което всяко българско семейство говори. Той попита: Като кой например. Аз споделих тези имена и той тръгна да ме призовава", каза още Кирил Петков, цитиран от БНТ.

Коментари

Новини Варна