IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
17:00 | 15 февруари 2022
Обновен: 05:26 | 26 март 2024

Дървата за огрев поевтиняват

Ограничават посредниците при продажбата на дървесина

По материала работи: Ставри Таргов
Дървата за огрев поевтиняват

Ограничаваме посредниците при продажбата на дървесина в страната. Дървата за огрев ще се продават на добивната цена в 17 склада към Държавните горски и ловни стопанства в България.

Предвидено е през следващите месеци те да станат 56. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време съвместен брифинг с министъра на земеделието Иван Иванов в земеделското ведомство.

По думите на Нинова от услугата ще могат да се възползват 1.5 млн. домакинства. Планира се дървесината да се извозва до домовете на хората. "Обещали сме на хората. Политиката на правителството е да изпълнява казаното", категорична бе Нинова.

Ресорният земеделски министър пък поясни, че Държавните горски и ловни стопанства ще наемат работници, които да добиват дървесина в гората, и ще се закупи техника за добиване на дървата за огрев. Точният размер на инвестицията все още не е ясен, пише "Монитор".

Коментари

баба Вуна ( преди 2 години )
супер най накрая ще мога да си купя няколко кубика евтини дръвца
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна