IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
14:00 | 16 февруари 2022
Обновен: 15:48 | 7 май 2024

97 лева, а почти 3 кила са! Кмет събра стотинки за винетка. Така протестира

Той и жителите на 8 кметства ползват 17-километрова отсечка, която е в окаяно състояние

По материала работи: Ставри Таргов
97 лева, а почти 3 кила са! Кмет събра стотинки за винетка. Така протестира

Мустафа Юсеин

2,910 килограма монети събра кметът на кирковското село Кран Мустафа Юсеин, за да си купи с тях годишна винетка за автомобила си.

"Повече от месец събирах монетите и всички са с номинал 10 стотинки. Ще взема тези дни, защото старата, която купих с жълти стотинки, вече изтича. Правя го като символичен протест.

Държа да платя пътния налог с монети от 10 стотинки, защото вече 10 години се борим да държавата да ремонтира цялостно разбития републикански път, който ни свързва със света", заяви Мустафа Юсеин.

Той и жителите на 8 кметства ползват 17-километрова отсечка, която е в окаяно състояние. Според местните пътя е важен, защото свързва 3 общини - Кирково, Крумовград и Момчилград.

"От няколко години правят частични ремонти - на места преасфалтираха, на други - дупките са изкърпени. Тъкмо се зарадваш, че шофираш по добър път и попаднеш на дупки. Над 10 километра от пътя са като след бомбандировка. Ежедневно трошим колите си", твърди селския кмет, цитиран от 24 часа.
 

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
И сега като плъти с толкова мрого кила стотинки, как пологна на системата да сработи по-добре само не разбрах, слешен турчин, мащо не си ходиш в Турчия там хората не знаят истината и не ядат и няма дупки, тука всеки си купува карпофи и не остават пари за пътища *** разбра ли
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна