IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
10:29 | 28 февруари 2022
Обновен: 00:21 | 23 март 2024

Премиерът поиска оставката на Стефан Янев

Тя ще бъде гласувана на извънредно заседание на парламента

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът поиска оставката на Стефан Янев

Премиерът Кирил Петков обяви преди минути, че ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев по повод неговите изявления във фейсбук. Това ще стане утре на извънредно заседание на парламента. Днес следобед ще стане ясно името на новия министър на отбраната.

Искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече - опасни са за страната ни."

Това написа в личния си профил във фейсбук късно в неделя вечер министърът на отбраната Стефан Янев. От публикацията му се разбира, че той няма да подаде сам оставка, но че смяната му предстои: "Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните "партньори" и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред.

В текста той говори за жертване на Родината, игри на големите и че няма нужда да се демонстрира "проамериканска или проевропейска позиция".

Коментари

Новини Варна