IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
10:15 | 3 март 2022
Обновен: 16:56 | 19 април 2024

Зам.-ка на Янев метна оставка: Срам ме е от политиките на този кабинет!

Обяви го във фейсбук

По материала работи: Ставри Таргов
Зам.-ка на Янев метна оставка: Срам ме е от политиките на този кабинет!

Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова обяви с емоционален пост във Фейсбук, че подава оставка от кабинета "Петков".

"Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността "Заместник-министър на отбраната". Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции.

Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник.

И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност", написа тя.

Във визитката на Ралица Симеонова на страницата на МО пише, че тя е родена на 15 септември 1986 г. в гр. Лом.

Получава средното си образование в СОУ "Христо Ботев" в гр. Козлодуй. Завършва СУ "Св. Климент Охридски" с бакалавърска степен по Политология (2005-2009), магистърска степен по Международни политически отношения и сигурност (2009-2011) и докторска степен по Политически науки (Сравнителна политология) (2012-2016).

От февруари 2014 г. до средата на 2021 г. минава последователно през длъжностите "Младши експерт", "Старши експерт" и "Главен експерт" в направлението "Сигурност и отбрана" в Администрацията на президента.

От май до декември 2021 г. заема длъжността "Началник на политическия кабинет на министър-председателя", пише Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна