IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
16:00 | 4 април 2022
Обновен: 12:37 | 26 април 2024

Премиерът Петков бе разпитван повече от 2 часа в Прокуратурата

Той отново даде показания по делото за изнудване на Васил Божков

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът Петков бе разпитван повече от 2 часа в Прокуратурата

Разказах много подробно и дадох същата информация, както и първия път. Просто влязох в по-висок детайл на обяснение. Това каза премиерът Кирил Петков след като излезе от разпита в прокуратурата, където даде показания по делото за изнудване на Васил Божков. Разпитът на Петков като свидетел продължи над два часа и половина.

"Това, което обясних в детайли, е, че има няколко неща, които ме притесняват. Първо е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета от над 550 млн. На база, че Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати, бюджетът е ощетен.

Другото - ако се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на подкуп срещу изнудване.

Отделно - третият доклад, издаден от Министерство на финансите от министър Горанов - одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти. Този доклад дава сериозни съмнения, че има неправомерни действия по ОСЕС.

Тези три факта заедно мен много ме притесняват. Връзката между тези три случая е лицето Горанов", каза Петков, цитиран от БНТ.

Той заяви, че е дал данните на следствието и те вече са следствена тайна.

Коментари

Новини Варна