IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
13:20 | 6 май 2022
Обновен: 20:10 | 17 април 2024

Радев: Решението на партиите е опасна стъпка към въвличането на България във войната

Конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства

По материала работи: Ставри Таргов
Радев: Решението на партиите е опасна стъпка към въвличането на България във войната

Партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение (б.ред. предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна) е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Очаквам разумни решения, защото формулировката „Военно-техническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована.

Това заяви президентът Румен Радев пред медиите, който участва в тържествения водосвет по случай честванията за 6 май - Денят на храбростта, информира bTV.

На въпрос дали ще ремонтираме военна техника на Украйна Радев отговори: Питайте съответните политици, които взеха това решение. Те дължат отговор.“

"Войната, която бушува непосредствено до нас и която доскоро считахме за немислимаq изисква държавническо отношение и адекватни решения, които да не създават рискове, а да укрепват държавната сигурност. Основният стълб на тази сигурност е българската армия и хората, които са се посветили на нея. Войската ни винаги е била стожер на българската държавност и народа ни в дни на най-тежки изпитания. Тя е школа за доблест и патриотизъм", добави той.

По думите му е абсолютно недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната.

"По българските улици трябва да се веят български знамена. Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да подкрепяме всячески, но напомням, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви. Те нямат място у нас.

Само предни дни призовах да не допускаме страстите на войната да се принасят в България, още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделения в обществото ни", заяви още държавният глава. 

Коментари

Новини Варна