IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:30 | 2 юни 2022
Обновен: 16:50 | 18 април 2024

Пенсионираните полицаи вън от МВР. На другите – 20% скок на заплатите

Освен това е започнало снабдяване на различните служби с компютри

По материала работи: Ставри Таргов
Пенсионираните полицаи вън от МВР. На другите – 20% скок на заплатите

"Поне 20% ще е увеличението на заплатите в МВР", каза пред депутатите от ресорната комисия вътрешният министър Бойко Рашков. Освен това е започнало снабдяване на различните служби с компютри. Подменени са на всички разследващи полицаи. Има и пилотен проект за оборудване с лаптопи на районните инспектори. Ще се купуват и нови коли на лизинг.

Ново гранично полицейско управление ще има в Резово, съобщи още министър Рашков. Сега в тази част на границата с Турция има само в Малко Търново и то контролира 140 километра.

"Страната няма проблеми с мигрантите. Има единични случаи. 25% са запълнени домовете на дирекция "Миграция", каза вътрешният министър.

"Условията, в които работят полицаите не са добри, но това зависи от ръководствата на съответните дирекции", посочи Рашков и каза, че пари за ремонти има, но директорите трябва да проявят повече инициативност, а не да чакат министъра да свърши всичко.

От 2009 г. досега щатът на МВР постоянно намалява. тогава е бил 63742, а днес е 49798, посочи Бойко Рашков на въпрос дали има масови съкращения.

1500 пенсионери, които все още са работили по закона за МВР са освободени, но оптимизацията на състава ще продължи, пише 24 часа.

Коментари

Даниела Лазарова ( преди 1 година )
Е добре а кога ще започне МВР да работи по сигнали на граждани срещу явни престъпления.Защо се правят на глухи и слепи.Заплата трябва да е такава че да отговаря на база свършена работа.Държавата се тресе от престъпления срещу граждани подават се сигнали и дотам.МВР трябва отвътре да се реформира и да останат хората който ще работят за спокойствието и сигурността.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 6
Ц ( преди 1 година )
Заплатите на всички останали отдавна бяха вдигнати с много повече от 20 процента. В момента заплатите пак ще се вдигат, пенсиите също, тези на полицията дори не могат да догонят повишенията на останалите, така че като относителност 20 процента не са никакво повишение. ОТ ДРУГА СТРАНА КАКВИ ЗАПЛАТИ ЩЕ ПОВИШАВАТ - ПЪЛНО Е С НАРКОМАНИ, ТЕ МИ ХВАЩАТ ПО ЕДИН НА ГОДИНА И БИЯТ ТЪПАНА ДО ЛУНАТА, ВСЕ ЕДНО СА ОТКРИЛИ В ОКЕАНА ВОДА! СЪЩОТО И В БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА - ЯСНО Е ЗАЩО НЕ СЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Стефан ( преди 1 година )
Защо и сектора в Държавна агенция автомобилна администрация е трета категория труд, а катаджията е първа категория?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Огнян ( преди 1 година )
Буклука не е изривам от 1988г.разут щат и дублирани служби .половината за махане. Еи на пари и за материална база, и за заплати
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Стоил ( преди 1 година )
Проблем е бройката на униформените полицаи, те са много. Другите по работещи по КТ и ЗДСл са нищожна бройка. И защо изобщо е нужно в МВР служители да работят по друг закон. В МВР - само по ЗМВР. Категорията труд е друг въпрос. Нали ви е ясно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 8 rate up comment 1
Новини Варна