IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:00 | 10 юни 2022
Обновен: 19:57 | 25 април 2024

Вот на доверие, избори, плаващо мнозинство... бъдещето на парламента

От "Продължаваме промяната" отхвърлиха обвиненията за търговия с депутати

По материала работи: Ставри Таргов
Вот на доверие, избори, плаващо мнозинство... бъдещето на парламента

Неизвестните пред управлението на страната остават. Лансираха се всякакви варианти, включително, че депутатите от "Има такъв народ" може да се прелеят към "Продължаваме промяната".

"Министър-председателят показа истинското си лице. То не е по-различно от това на Бойко Борисов, който преди няколко парламента предлагаше по 10 депутати, за да осигури кворум в парламента. Бюджет за депутати ще има, но за пътища - не", заяви Станислав Балабанов от ИТН.

От "Продължаваме промяната" отхвърлиха обвиненията за търговия с депутати.

"Оттук нататък, както каза премиерът, сме стигнали до вододел. Разчитаме на моралния компас на всички депутати да решат от коя страна искат да застанат - на страната на борбата с корупцията или на тази на статуквото", подчерта Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

От "Демократична България" коментираха, че плаващото мнозинство не е най-добрият вариант.

"За мен е доста опасно да се разчита на депутати отцепници, но все пак това винаги е бил един от вариантите в парламентарната ни история", посочи Владислав Панев от "Демократична България".

Левицата призова за разум, но не изключи и опцията за извънредни избори.

"Има конкретни задачи, които трябва да свърши българският парламент. Ако трябва да се ходи на избори, ще стигнем и до избори", каза Александър Симов от БСП.

От най-голямата опозиционна партия - ГЕРБ, поискаха премиерът да внесе вот на доверие.

"На мястото на Петков бих поискал вот на доверие в тази ситуация. Чак тогава бих говорил за кабинет на малцинството", обясни Тома Биков от ГЕРБ.

И от ДПС са категорични - кабинетът "Петков" трябва да подаде оставка.

А от "Възраждане" също се обявиха за нови избори.

Парламентарната математика тепърва ще търси своите неизвестни. Без подкрепата на ИТН, управляващите имат само 109 гласа при гласуването в пленарната зала, съобщава Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна