IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:30 | 10 юни 2022
Обновен: 02:04 | 19 април 2024

Костадиновият "златен пръст"! Петте условия, за да влезе във властта

Сегашното правителство едва ли ще ги приеме

По материала работи: Ставри Таргов
Костадиновият "златен пръст"! Петте условия, за да влезе във властта

Пет условия, при които "Възраждане" ще разговаря с управляващата коалиция, за да даде подкрепата си, постави лидерът на партията Костадин Костадинов във фейсбук.

Депутатите на "Възраждане" в парламента са 13, а след излизането на 25-те от "Има такъв народ", сметките показват, че на ПП, БСП и ДБ, ще им трябват 12 гласа от другите партии, за да минават с мнозинство решенията им в парламента, пише 24 часа.

Ето какво написа Костадинов във фейсбук:

Правителството е на път да падне. Веднага бяхме запитани дали ще се включим в управлението на мястото на ИТН. Пет са условията, които ние поставяме в самото начало на каквито и да било разговори, и нямаме проблем да седнем и да разговаряме за бъдещето на България с всяка една политическа организация.

1. Изтегляне на плана за въвеждане на еврото и поемане на твърд политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде заменен от друга валута в България.

2. Прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ в България.

3. Задействане на процедура за съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната, за предоговаряне членството на България в Европейския съюз.

4. Насрочване на референдум за членството на България в НАТО.

5. Незабавно вдигане на санкциите срещу Русия.

Време е ние българите отново да поемем управлението на държавата си. Време е България отново да стане свободна и независима държава. Време е за Възраждане!

Коментари

Новини Варна