IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:30 | 22 юни 2022
Обновен: 11:13 | 25 април 2024

Дъщерята на Желю Желев изригна срещу Радев: Маша на задкулисието!

Тя публично застава зад "Продължаваме промяната"

По материала работи: Ставри Таргов
Дъщерята на Желю Желев изригна срещу Радев: Маша на задкулисието!

Станка Желева, дъщерята на първия демократично избран президент на България Желю Желев, публикува остро открито писмо до президента Румен Радев.
Тя го обявява за "кремълска марионетка" и "маша на задкулисието".

"Пиша Ви това открито писмо, защото дълбоко уважавам президентската институция, но Вашите действия и решения напълно рушат общественото доверие в нея. Днес маските падат. България е в безпрецедентна политическа криза.

На няколкостотин километра от границите на България Русия води агресивна война с Украйна - суверенна, демократична европейска държава. Тази война е заплаха за свободна Европа и нейните ценности, и е непосредствена опасност за Република България...

Днес повече от всякога България се нуждае от силно, демократично, проевропейско правителство, политическа стабилност и силен проевропейски президент.

Президент и държавник, който да обединява нацията около европейските демократични ценности, да защитава националните интереси и нашите сънародници в Украйна (не с каски и бронежилетки, а с оръжие). Да защитава България от руските имперски интереси на Балканите", пише в писмото, което Желева е публикувала в профила си във Facebook.

Тя обвинява Радев, че не показва подкрепа към правителството на Кирил Петков.

"И днес в момент на безпрецедентна политическа криза, вместо да застанете на страната на младите, свободни, независими българи и безпрекословно да защитите правителството на Промяната, Вие се включвате в хора на партиите на статуквото и обвинявате "Продължаваме промяната" в купуване на политици, депутати и продаване на национални интереси.

Напълно "случайно", точно в този момент, другото промосковско тамагочи, Вашият колега и приятел генерал Янев регистрира националистическа партия и се стяга за избори", посочва Станка Желева.

Тя публично застава зад "Продължаваме промяната".

"Не желая да допусна България да бъде заложница на руските геополитически интереси заради корумпирани политици и военни, подчинени на Москва. Ще изляза да подкрепя правителството на "Продължаваме промяната", защото въпреки тяхната неопитност и допуснатите грешки, сред тях виждам хора с чисти сърца и ръце, с желание за истинска промяна в България и за откъсване от отровния проруски олигархичен модел на управление, в чието олицетворение се превръщате!

Призовавам Ви да обедините българската нация и защитите нейните демократични европейски ценности", завършва отвореното писмо до президента, цитирано от Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна