IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
09:15 | 29 юни 2022
Обновен: 11:30 | 16 май 2024

Иван Хиновски стана поредният отцепник от ИТН

Той не одобрява кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката

По материала работи: Ставри Таргов
Иван Хиновски стана поредният отцепник от ИТН

Снимка "Дневник"

Енергийният експерт Иван Хиновски обяви, че напуска "Има такъв народ". Той беше депутат в предишното 46-о Народно събрание, а досега отговаряше за политиката на партията на Слави Трифонов в енергетиката.

Хиновски подчертава в публикация в профила си във "Фейсбук", че не одобрява кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

"Нищо от реформите, които обещахме на избирателите си, не беше изпълнено, нито бяха направени опити за това", допълва той и пояснява: "Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството."

Хиновски отбелязва още, че независимо от напускането на партията на Слави Трифонов щял да продължи да работи за реформите в българската енергетика, повишаване на енергийната сигурност на България и преодоляването на енергийната бедност.

Слави Трифонов изтегли на 8 юни министрите на "Има такъв народ" от коалиционното правителство. Няколко дни по-късно, на 13 юни, петима депутати се отцепиха от парламентарната група на формацията заедно със спортния министър в оставка Радостин Василев. Впоследствие още един депутат се присъедини към тях, припомня "Дневник".

Коментари

Новини Варна