IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
11:20 | 30 юни 2022
Обновен: 17:12 | 19 април 2024

Премиерът ли напъди 70-те руски дипломати? Петков рече: Не аз, ДАНС

Имало 3 доклада на службите

По материала работи: Ставри Таргов
Премиерът ли напъди 70-те руски дипломати? Петков рече: Не аз, ДАНС

Премиерът Кирил Петков категорично отхвърли обвиненията, че е взел еднолично решението за изгонването на руските дипломати. "Има 3 доклада на ДАНС, на които се взеха тези решения. Има междуведомствен доклад от МВнР и има решение от съвета по сигурност", това уточни той в кулоарите на парламента преди да влезе за изслушване от депутатите.

И изброи кои присъстват на съвета - министрите на вътрешните работи и отбраната, на външните работи, зам.-министърът на финансите, министърът на електронното управление.

Освен тях са били началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателите на ДАНС и Държавна агенция разузнаване, директорът на военното разузнаване, началникът на НСО, секретарят на съвета по сигурност и представител на президентската институция.

Решението е от 9 юни 2022 г. Петков заяви, че ще представи хронологията пред депутатите. "Решението, което се случи във вчерашния ден, не е мое решение. То е на базата на този съвет и 3 доклада от ДАНС", настоя премиерът в оставка.

И отбеляза, че това реално са всички институции в България, които отговарят за сигурността, а МВнР отговаря за това. По думите му имало неразбиране как се е случило това. Докладите започнали "от май- юни, има отделни информации още през март", пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна