IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:00 | 8 юли 2022
Обновен: 13:41 | 28 април 2024

ПП връща мандата, не може да си осигури подкрепа

Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво ще се случи, заяви Кирил Петков

По материала работи: Ставри Таргов
ПП връща мандата, не може да си осигури подкрепа

Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво ще се случи. Тази криза струва много на българските граждани. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Към този час - мандатът ще бъде върнат, допълни той.

Каза още, че ще подкрепят всичко, но няма да допуснат преговори с Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Според него се изпускат редица шансове - законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и т.н.

Очаквам в следващия месец азерската газ вече да тече, успяхме да прекараме 1 млрд. кубични метра, които текат през другия вход с Гърция, миналата есен някой беше подписал анекс, който не беше в интересите на България.

По думите му в момента цената на азерския газ е еквивалентна на "Газпром", но след отварянето на новата газова връзка ще падне с 30%.

Министър-председателят Кирил Петков е в Гърция, за да участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България (IGB).

Събитието се състоя в района на Комотини, където заедно с премиерите на България и Гърция е и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Газовата връзка Гърция-България ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп на България до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ, съобщава БНТ.

 

Коментари

Новини Варна