IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:40 | 8 юли 2022
Обновен: 13:37 | 28 април 2024

Асен Василев: Връщаме неизпълнен мандата за ново правителство

Четирима депутати не са достигнали за необходимата подкрепа

По материала работи: Ставри Таргов
Асен Василев: Връщаме неизпълнен мандата за ново правителство

Кандидатът за премиер Асен Василев заяви, че в 17.00 часа ще върне неизпълнен мандата за съставяне на ново правителство на президента Румен Радев.

"За съжаление не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят нашата програма, съдебната реформа, законодателната дейност, за да може да се изпълни Плана за устойчивост и най-вече това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция, държавата да работи за хората, а средствата да не отиват в няколко нарочени избрани фирми", каза Василев и добави:

"В този парламент успяхме да стигне до 117 депутати, които са готови да подкрепят програмата и политиките, предложение от "Продължаваме промяната". Надяваме се при едни следващи избори тези четирима депутати да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме намеренията си".

Според Василев в четвъртък е станало ясно, че от депутатите на ИТН не може да се очаква подкрепа за формиране на ново правителство. Той припомни, че ИТН изобщо са отказали да влязат в комисия, когато един от приоритетите на ПП за реформа с антикорупционната комисия се гледал в парламентарна комисия, съобщи БНР.

Коментари

Новини Варна