IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
15:40 | 10 август 2022
Обновен: 17:16 | 19 април 2024

Делян Добрев: В България не е пристигнала нито една молекула американски газ

Посредниците качват цената на внесеното руско синьо гориво с 30%

По материала работи: Ставри Таргов
Делян Добрев: В България не е пристигнала нито една молекула американски газ

Посредниците качват цената на газа с 30% в България, заяви на брифинг във Варна Делян Добрев от ГЕРБ.

"За последните три месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за нулево толерантните към корупцията. За тези, дето щели да правят антикорупционно мнозинство. Тези с антикорупционното мнозинство купуват газ от посредници", каза още Добрев.

"Знаете ли какво стана с двата танкера. Продадоха ги в Гърция и в Турция, продадоха ги тези танкери и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ", коментира Добрев.

"Това, което се случи, е, че ги продадоха в чужбина и си купиха газа през посредниците. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", заяви Делян Добрев в отговор на твърденията на Асен Василев и Кирил Петков, че у нас не се използва руски газ и не се се купува газ чрез посредници, а се използва американски газ.

"За да пристигне, той трябва да пристигне в посока от Гърция към България. Физически този газ, който се разтоварва в Гърция или Турция, трябва да влезе от Гърция в България. Ние сме нямали обърнат поток.

Потокът винаги е бил от България към Гърция. Как да влезе, ако реката тече надолу, как да влезе газ нагоре по същата тази река", добави още Добрев.

"Не знам дали сте забелязали, но колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда. Хората, които най-много говореха за корупция и не спират да говорят за корупция, във всяко тяхно изречение има думата корупция, са тези с най-големите сделки. Ето ви ги, за 3 месеца 200 милиона от газа", коментира Делян Добрев, цитиран от "Труд".

Коментари

Новини Варна