IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
09:20 | 11 август 2022
Обновен: 15:52 | 25 април 2024

Недосегаемите БГ: Над 300 управници не са обявили имуществото си навреме

Започват проверки

По материала работи: Ставри Таргов
Недосегаемите БГ: Над 300 управници не са обявили имуществото си навреме

Над 300 са управниците, които не са подали в срок имуществените декларации пред антикорупционната комисия. Това става ясно от регистъра на публичните лица, които обявяват имотното си състояние пред КПКОНПИ.

Най-много са кметовете, зам.- кметовете и общинските съветници - 277 от тях не са декларирали навреме. Сред тях са зам. кметове и общинари от Перник, Гоце Делчев, Димитровград, Девин, Елин Пелин, Кирково, Пловдив. Според закона при неподаване на декларация започва проверка.

36 от народните представители също са изпуснали сроковете за подаване на декларации.

Специфичното при тях е, че те не са само депутати от последния парламент, а и от предишните три народни събрания, затова сред неподалите декларации попадат музикантът Калин Вельов и юристът Георги Марков.

Бившият външен министър Теодора Генчовска пък я е подала чак на 26 юли. В нея я декларирала 30 000 евро на влог в Белгия. Произходът на средствата е от заплата.

Все още декларация за миналата година не е подала евродепутатката Елена Йончева.

23-ма са областните и зам.-областните управители, които също не са обявили имуществото си.

Сред подалите със закъснение е и зам.-шефът на Надзорния съвет на ББР Васил Щонов. Той е обявил моторна лодка "Рива" за 140 000 лв., която е придобил през миналата година.

47 болнични шефове също не са подали в срок декларациите си. Със закъснение това е сторил бившият шеф на "Пирогов" проф. Иван Поромански.

Той го е сторил едва през юни. В нея е посочил, че притежава 4 апартамента в София, гараж, вила с дворно място в ловешкото село Стефаново и къща с двор в Австрия с площ 400 квадрата, но той нея я има от 2013 г. Той има още две ливади, 27 декара гори и 45 декара земеделска земя. Има и 12 влога, като три от тях в чужбина.

Другите болнични шефове са от здравни заведения от цялата страна, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна