IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:00 | 19 август 2022
Обновен: 22:46 | 27 март 2024

Социологията ги раздели... К&А и десницата – сами на предсрочния вот

Ще се коалират после...

По материала работи: Ставри Таргов
Социологията ги раздели... К&А и десницата – сами на предсрочния вот

“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” няма да се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Решението все още не е потвърдено от страна на ПП.

По-рано в четвъртък Александър Ракшиев от ПП обяви, че партията ще проведе Национален съвет, на който ще бъде обсъдено как ще се явят на изборите, предаде Нова тв.

"Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, коментираха от "Продължаваме промяната".

През изминалите седмици от „Демократична България“ многократно заявяваха своето желание за общо явяване на предстоящите избори с „Продължаваме Промяната“.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче упорито отклоняваха поканата под претекст, че очакват резултати от социологически проучвания, които ще им помогнат да вземат това решение. Въпросът бе как двете формации биха могли да вкарат повече депутати в новия парламент.

Формацията „Продължаваме Промяната“ е вписана в Софийския градски съд като партия и се очаква да се присъедини към вече регистрираната коалиция, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна