IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
16:00 | 19 август 2022
Обновен: 11:57 | 22 април 2024

Освободиха ръководството на Държавен фонд „Земеделие“

За изпълнителен директор е назначен Георги Тахов

По материала работи: Ставри Таргов
Освободиха ръководството на Държавен фонд „Земеделие“

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, съобщиха от Министерство на земеделието.

На проведеното днес заседание са освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Днес е избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР.

Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Владее немски и английски език, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна