Варна 15°
fallback
Политика
16:00 | 19 август 2022
Обновен: 02:23 | 4 май 2024

Освободиха ръководството на Държавен фонд „Земеделие“

За изпълнителен директор е назначен Георги Тахов

По материала работи: Ставри Таргов

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, съобщиха от Министерство на земеделието.

На проведеното днес заседание са освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Днес е избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР.

Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Владее немски и английски език, съобщава БНТ.

Автор на статията:
Ставри Таргов
рокади държавен фонд земеделие
0 коментара
fallback
fallback