IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
10:40 | 25 август 2022
Обновен: 03:19 | 26 април 2024

И ГЕРБ оредя! Ангелкова и Каназирева отказаха на Борисов за парламента

Ето аргументите им

По материала работи: Ставри Таргов
И ГЕРБ оредя! Ангелкова и Каназирева отказаха на Борисов за парламента

Дани Каназирева и Николина Ангелкова от ГЕРБ няма да участват в предстоящите парламентарни избори. Това съобщиха бившите депутатки в профилите си във Facebook.

Каназирева посочва като причина да се оттегли "това, което се случва в Народното събрание - безсмислени и празни приказки от хора, които се титулуваха като "Промяна".

"Три поредни пъти носех отговорността като водач на област Пловдив и три пъти отбелязахме победа. Благодаря за доверието на Бойко Борисов и този път да бъда водач на областта или по-скоро да бъда след него в Пловдив-град, с оглед на предстоящите местни избори догодина", пише бившата депутатка и продължава:

Показала съм, че не се страхувам да нося отговорност, да водя битки и да побеждавам. Без значение каква позиция заемам, винаги съм била безкомпромисна към несправедливостта и никога не съм правила реверанс към когото и да е.

Никога не съм търсила комфорта в политиката, винаги са били важни ангажиментите, които поемам пред хората. Отказвам се, защото не приемам за нормално това, което се случва в Народното събрание - безсмислени и празни приказки от хора, които се титулуваха като "Промяна", които хвърлиха в хаос всяка сфера, до която се докоснат, които не приеха нито едно адекватно решение за ценовия шок в България, а напротив задълбочиха кризите в страната".

По думите ѝ на областно ниво "всичко е застинало": "няма решения и отговорност, вече няма и институция, която да бъде до хората.

Каназирева отбелязва, че ще засвидетелства пълната си подкрепа към водача на листата за Пловдив-област.

"Работих прекрасно с целия екип в областта и с Георги Мараджиев и им желая успех, в който не се съмнявам. В листата в Пловдив също има достатъчно стойностни хора. Никога не съм крила, че за мен най-важен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за местните избори", пише на финала на поста си бившият депутат.

Николина Ангелкова пише в социалната мрежа, че "на 2 октомври победител трябва да бъдат гражданите". Тя също благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за възможността.

"Убедена съм в победата на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящия извънреден парламентарен вот, защото това е единственият шанс държавата ни да се върне към нормалността, която така осезаемо липсва днес", заявява бившият министър на туризма.

"На предстоящите избори няма да бъда кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ - СДС в София област, тъй като ще пренасоча усилията си в подпомагане на Политическа Партия ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България", добавя Николина Ангелкова, цитирана от dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна