IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
11:00 | 25 август 2022
Обновен: 12:36 | 25 април 2024

ПП ги подреди... листите. Хазарта, Рашков и отцепници от ИТН – водачи са

Даниел Лорер ще събира гласове във Варна и Търговище

По материала работи: Ставри Таргов
ПП ги подреди... листите. Хазарта, Рашков и отцепници от ИТН – водачи са

Ясни са водачите на листи на "Продължаваме промяната". Сред тях са и бившият вътрешен министър Бойко Рашков, както и двама отцепници от "Има такъв народ".

Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София. В столицата на челна позиция, но в друг район, ще е и Асен Василев. Бившият вицепремиер ще получи място и в Хасково.

А председателят на 47-мото Народно събрание Никола Минчев ще поведе листите в Кърджали и Пловдив.

Даниел Лорер също ще води две листи - във Варна и Търговище. Досегашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов, който беше заплашван заради действията на държавата срещу лабораторията на "Капитан Андреево", ще е водач в Плевен, а бившият министър на транспорта Николай Събев - в Русе.

Най-тежка изглежда задачата на Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който влиза в лидерската битка в 25-ти избирателен район в София. Там ще се изправи срещу Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов и Елисавета Белобрадова.

Бившият министър на спорта Радостин Василев се очаква да бъде водач в Габрово, а Иво Атанасов във Видин.

Като кандидат на "Продължаваме промяната" ще е и друго познато лице - доскорошният министър на образованието Николай Денков, който ще води листата в Шумен. В Бургас партията отново залага на Константин Бачийски. В Смолян - също познато лице - Михал Камбарев.

Две от знаковите лица на партията няма да участват в битката за следващия парламент - това са доскорошният шеф на кабинета на Петков - Лена Бориславова и Яна Балникова. Очаква се днес партията да обяви официално водачите, а в понеделник да регистрира и пълните листи, съобщава Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна