IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
15:00 | 2 октомври 2022
Обновен: 17:20 | 19 април 2024

Президентът Радев: Излезте и гласувайте!

Не оставяйте друг да решава вместо вас

По материала работи: Ставри Таргов
Президентът Радев: Излезте и гласувайте!

"Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт, а това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество.

От гласуването ни днес, зависи колко силни, устойчиви, легитимни ще бъдат правителството и парламента утре", каза президентът Румен Радев, след като гласува за 48-о Народно събрание.

"Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но и отговорност. Отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си, своите близки", добави Радев, цитиран от DarikNews.

"Аз се надявам наистина българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Вече видяхме от миналата година, все по-трудно се съставят правителства. Тук сблъсъкът е между две тези: Правителство на всяка цена, което може в последствие в средносрочен план да доведе до неустойчивост на самото правителство, и отстояване на принципите и очертаните червени линии от самите партии, което води към размиване на тяхната политическа физиономия и спадане на подкрепата вътре в партията", категоричен е Радев.

Той допълни, че се надява да не се стига до варианта да се наложи отново да назначава ново служебно правителство, съобщава "Стандарт".
 

Коментари

Новини Варна