IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:20 | 18 октомври 2022
Обновен: 13:01 | 5 май 2024

"Кранът на Капитана" – как камионите са преминавали границата с Турция?

Испания е връщала много тежки МПС от „Капитан Андреево“, твърди бивш зам.министър

По материала работи: Ставри Таргов
"Кранът на Капитана" – как камионите са преминавали границата с Турция?

Няма да отидем на среща с Паси и Плевнелиев, но ще подкрепим законодателните инициативи, които са приоритет за България, независимо от кого са внесени.

Вече отказахме, но ако прегледате внимателно поканата, тя не казва нищо. Тя казва не се опитваме да направим правителство, искаме да намерим допирни точки. Това заяви в предаването „Лице в лице“ бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов от „Продължаваме промяната“.

Относно 48-ото Народно събрание той все пак посочи, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Всеки камион трябва да бъде разглеждан като потенциално превозно средство за терористи, оръжия, мигранти, кокаин и да минава пълен контрол“, каза Христанов.

„Решението на Министерския съвет да обяви част от граничния пункт „Капитан Андреево“ за обект от националната сигурност е ограничение, тъй като включва само контрола по храните“, посочи той.

По думите му Испания е връщала много камиони от „Капитан Андреево“, но други държави са разчитали на контрола на България. Според него щетата за този 10-годишен договор се оценява на 400 млн. лева.

„Само за миналата година тази лаборатория е регистрирала 4 хиляди теста повече от капацитета ѝ – те просто са печатали протоколи. Има печатане на протоколи, има завишение на пестицидите“, уточни бившият зам.-министър.

 „Възможностите за работа по „Капитан Андреево“ бяха ограничени. Имаше притеснение, че ще се стигне до саботаж. Не ни стигна времето, тъй като „Има такъв народ“ имаше различно мнение как трябва да се бори корупцията“, добави Христанов, цитиран от 24 часа.

Коментари

Новини Варна