IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
08:45 | 2 ноември 2022
Обновен: 06:47 | 15 април 2024

Борисов към К&А: Нашата пъпна връв е с Европа и Америка, а не с Гешев ВИДЕО

Асен Василев не харесва собствения си бюджет. С какви очи се сърди на Радев, пита лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов към К&А: Нашата пъпна връв е с Европа и Америка, а не с Гешев ВИДЕО

"Пъпната връв на ГЕРБ е свързана с Европа и Америка, а не с Иван Гешев. ГЕРБ има лидер, който носи отговорност. ГЕРБ има депутати, които носят отговорност", каза Бойко Борисов на среща с парламентарната група в централата на партията.

"Асен Василев не харесва собствения си бюджет. С какви очи се сърди на Радев?", каза още Борисов.

"Ситуацията е сериозна. В Украйна събитията следват едно след друго и няма никакъв изглед за подобряване. Терорът върху украинския народ продължава.

Не се страхувайте, няма да вкараме България във война", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Виждам една масирана атака от скъпо платени пиари. Сутринта, която и телевизия да включа, едно и също се говори. Има нова мода. Видите ли, да говорим открито пред камери.

Разбира се, че ще говорим открито, никога не сме говорили скрито, покрито. Но има ли смисъл. Затова вчера най-добронамерено чисто практически им казах как може да се излезе от кризата и да се направи правителство. Без да се нанасят щети на отделните партии, защото само преди седмици минаха изборите и народът се произнесе ясно и точно", заяви той.

"ПП загуби близо 200 хиляди избиратели и два коалиционни партньора само за 6 месеца. Дали пак ще работят с тях - не знам, но при гласуванията това е факт.

БСП твърди, че са им откраднали програмата. А опорката на ИТН е, че ГЕРБ е свалила правителството, не то бе свалено от корупцията. ИТН свали правителството, защото изобличи корупцията", каза още Борисов.

"Вместо Плана за развитие, те ми размахват 16 точки. Те са частичка от начина, по който се управлява държавата. Най-важното и сутринта чух някой да казва, че ГЕРБ да се откажели от пъпната връв с Гешев. Що за глупост?!?", възмути се той.

"Увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева, аз искам да я закръгля на 900. Ако на тая цифра се спрем, подкрепяме", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подкрепя и точката за таван на тока за бизнеса, както и закона за антикорупционната комисия с разследващи функции.
"За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, само теглите заеми. Откъде ще ги вземете.

Предлагам Кирил Ананиев и избрани от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на разговори. Те искат да направим шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия", каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че тези проблеми трябва да се изчистят и да се поеме политическа отговорност, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна