IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
17:00 | 17 декември 2022
Обновен: 17:21 | 28 април 2024

Борисов във Варна: България е на прага на криза, подобна на гръцката

Третият мандат за кабинет може да е успешен само с подписан документ между партиите

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов във Варна: България е на прага на криза, подобна на гръцката

Снимка радио Варна

България е на прага на криза, подобна на гръцката. Това коментира във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в Националната младежка академия на партията, която се провежда в курорта „Св. Св. Константин и Елена".

Участници във форума са заместник-председателят на партията Даниел Митов, председателите на парламентарните комисии по енергетика и по отбрана Делян Добрев и Христо Гаджев, депутати, кметът на града Иван Портних.

Бойко Борисов каза,че Европейската комисия изисква строга фискална политика. Той акцентира върху необходимостта от устойчивост на дълга и устойчив растеж на икономиката, т.е., да не се теглят кредити и да имаме излишък в бюджета, защото от Европа могат да ни наложат наказателни процедури.

Борисов каза още, че правителството на Продължаваме Промяната е изтеглило заеми, на стойност по-висока отколкото тези, взети от всички 24 правителства по време на прехода, общините са ощетени, тъй като нямат финансиране, а европейските програми не работят.

"Не се подвеждайте от говоренето на ПП, че сме се сближили с президента Румен Радев”, посочи Борисов. Той допълни, че служебното правителство е показало много далавери на ПП, но не в подкрепа на ГЕРБ, а за да не бъдат приписани негативите на сметката на президента.

Бившият премиер каза още, че не се е срещал и чувал с държавния глава от години, но, ако бъде поканен, ще отиде на разговор с него. Относно представения от професор Николай Габровски кабинет, Борисов посочи, че кандидатът за премиер сам е подбирал кандидатите за министри.

Относно евентуална подкрепа на правителство с третия мандат, председателят на партия ГЕРБ каза, че шансът да се случи такова нещо е, само ако бъде подписан документ между партиите, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна