IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:20 | 21 декември 2022
Обновен: 16:43 | 4 май 2024

ПП-то погна партиите за обща програма. Не мине ли – няма и мандат

Срокът за получаване на отговорите е 19 ч. в четвъртък

По материала работи: Ставри Таргов
ПП-то погна партиите за обща програма. Не мине ли – няма и мандат

Снимка 24 часа

Ново писмо до всички парламентарни групи е изпратил номинираният за премиер от "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков. В него той иска те да посочат предложения, които смятат за важни и трябва да бъдат включени в програмата на парламента през 2023 г.

Срокът за получаване на отговорите е 19 ч. в четвъртък. В петък сутринта от "Промяната" ще обобщят предложенията, а в 14 часа ще се срещнат отново с всички групи за обсъждане на обобщения списък.

Идеята е да видим заедно къде има общо сечение на приоритети, които трябва да бъдат свързани с конкретни задачи и зоконопроекти, които искаме да бъдат гласувани и приети, обясни акад. Денков.

След това ще използваме почивните дни покрай Коледа и Нова година, за да заложим тези приоритетни задачи в график, който да бъде от една страна интензивен, но от друга и реалистичен, така че да знаем, че поемайки тази отговорност един кабинет и Народното събрание да работят в синхрон, каза още евентуалният премиер.

На 3-и януари отново се планира среща с групите за доизясняване на текста и изготвяне на програмна декларация, която се планира да бъде гласувана на 5-и януари.

Ако тя не получи подкрепа, това означава, че ние ще върнем мандата неизпълнен. Ако програмната декларация получи подкрепа, тогава стои въпросът как би трябвало да изглежда кабинетът, обясни Денков.

Тези задачи ще бъдат свързани с точно определени срокове, за да сме сигурни, че работата ще бъде ритмична и съгласувана между Народното събрание и Министерски съвет, каза още той.

Декларацията ще съдържа преамбюл, който обяснява защо така е подходено, и национални цели, а към тях - конкретни законопроекти. От ПП до момента са предложили четири национални цели, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна