IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:00 | 15 януари 2023
Обновен: 18:40 | 1 май 2024

"Спаси София" беше учредена като партия

Лидерът на формацията - общинският съветник Борис Бонев, вече обяви кандидатурата си за кмет на столицата

По материала работи: Ставри Таргов
"Спаси София" беше учредена като партия

 Борис Бонев

Гражданската организация "Спаси София" беше учредена като партия. Лидерът на формацията - общинският съветник Борис Бонев, вече обяви кандидатурата си за кмет на столицата.

Три са целите, които "Спаси София" си поставя – победа на местните избори в столицата на първи тур, мнозинство в Общинския съвет и да докажат, че София може да се управлява по-различен начин.

В учредителната декларация на новата партия се посочва, че "Спаси София" функционира от 14 години и през това време каузата ѝ е привлякла архитекти, урбанисти, учители, икономисти и най-вече активни граждани на столицата.

Борис Бонев предвижда управление на града през честна и безпартийна администрация, както и децентрализация на местната власт.

Участие в национални избори може да се случи на по-следващ етап, възможно е формацията да се яви и самостоятелно, но се търсят общите приоритети и обединение на хората, които искат "промяна за София", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна