IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:40 | 26 февруари 2023
Обновен: 13:37 | 28 април 2024

ВМРО се отказва от участие в изборите

Започва кампания "Не подкрепям никого"

По материала работи: Ставри Таргов
ВМРО се отказва от участие в изборите

Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот!

Това решение взе Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която беше приета на последното заседание на ръководния орган на партията съобщиха от пресцентъра ѝ.

„Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години – тържество на политическия егоизъм.“

Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики.

Последните две години доказаха, че България има нужда от това. С тази цел ВМРО се обърна към ИТН, „Български възход“ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

За съжаление вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента.

Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме.

За пореден път ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест, пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест, тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан!

Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Започваме активна кампания „Не подкрепям никого“, за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот, се казва още в прессъобщението.

Коментари

Новини Варна