IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
16:00 | 22 март 2023
Обновен: 02:43 | 26 март 2024

Гълъб Донев: Правителството е готово за провеждането на предсрочните избори

Той констатира, че политическите сили въвличат кабинета в предизборната кампания

По материала работи: Ставри Таргов
Гълъб Донев: Правителството е готово за провеждането на предсрочните избори

Служебното правителство е готово за провеждането на предсрочните избори на 2 април, заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев.

Той констатира, че политическите сили въвличат кабинета в предизборната кампания.

Гълъб Донев каза, че в епицентъра на предизборната кампания и 12 дни преди вота ежедневно на министрите се налага да изправят изкривени интерпретации за решение на служебната власт. Попита дали участниците в изборите са готови за дните след 2 април.

"Сега изглежда лесно. Всеки политически играч атакува служебното правителство от покрива на своята къща от карти. Волно или неволно ни въвличат в предизборната игра. За съжаление често с небивалици и лъжи."

Премиерът припомни удобно забравян факт - а именно, че държавата се управлява от служебно правителство заради неспособността на 48-ото народно събрание да създаде редовна власт. Това е причината за поредните избори.

"Очакванията на всички ни са политическите сметки да включват и мисъл за след изборните дни, когато избраните в 49-ото народно събрание ще взимат решения за общото ни бъдеще в България", каза Гълъб Донев, цитиран от БНР.

 

 

Коментари

Новини Варна