IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:00 | 12 април 2023
Обновен: 17:00 | 10 май 2024

Румен Радев постави 6 задачи пред парламента

Първата цел е редовен кабинет

По материала работи: Ставри Таргов
Румен Радев постави 6 задачи пред парламента

Шест задачи на новия парламент постави президентът Румен Радев в словото си за откриването на 49-ото НС. За мен е чест първи да ви поздравя за избирането като народни представители, каза Радев.

И заяви, че застава пред депутатите с очакванията за различно начало на това Народно събрание. С надеждата за смирение, диалог и разум и с оглед на неотложните задачи за съставяне на правителство и приемане на спешните закони, постави първата цел президентът – редовен кабинет.

Приемането на бюджета е първостепенна задача. Предстои решаването на сложно уравнение, което трябва да гарантира както доходите на българските гражданите в условия на криза и инфлация, така и перспективата за развитие, подчерта държавният глава.

Бюджетът трябва да бъде приет от редовно правителство. Ако това не стане, служебното ще го внесе, съобщи президентът.

Очаквам това Народно събрание за разлика от предишното да подкрепи европейския курс, зададен от служебното правителство, като приеме разработените от него закони по Плана за възстановяване и устойчивост, които и ще ускорят реформите, необходими за модернизация на страната.

Закони, които да отворят пътя към Шенген, каза Радев.

Очаквам Народното събрание да докаже, че правосъдната реформа е осъзната реална цел за развитието ни като справедливо общество, продължи със задачите Радев.

Очаквам цялата отговорност към националната сигурност - да се сложи край на заблудата, че заменяйки няколко стари танка с други стари такива, правим е модернизация на армията. Не, това е бягство от отговорност към нашите съюзници, категоричен бе държавният глава.

От вашите решения зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го постигнем с лозунги и със заклинания. Крайно време е да работим за амбициозни национални цели, обобщи Румен Радев, цитиран от "Стандарт".

Коментари

опетков ( преди 1 година )
Така нареченият резидент не може да поставя никакви задачи пред парламента. Това не ти е ротата, др. старшина.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна