IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
09:00 | 14 юни 2023
Обновен: 02:42 | 21 септември 2024

Освободиха зам.министър часове след назначаването му

Причината - принадлежност към ДС

По материала работи: Ставри Таргов
Освободиха зам.министър часове след назначаването му

 Дамян Дамянов

Трима заместник-министри от различни министерства напускат постовете си. Встъпилият в длъжност вчера в Министерството на земеделието и храните  Дамян Дамянов е освободен поради установена принадлежност към Държавна сигурност. 

Според съобщението за назначението му той "притежава дългогодишен управленски опит в сферата на стопанисването, защитата и опазването на горските ресурси.

Повече от 10 г. от професионалната му кариера е свързана с „Югозападно държавно предприятие“ ДП-Благоевград, където той последователно заема длъжностите заместник-директор и директор.

Има образователно-квалификационна степен „магистър“ от Факултета „Горско стопанство“ на Лесотехническия университет в гр. София. Той е със завършена докторска степен по екология и опазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките."

Премиерът акад. Николай Денков подписа заповеди и за двама заместник-министри, останали от предходния служебен кабинет.

По предложение на министъра на правосъдието Атанас Славов от поста си тръгва Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Коментари

Новини Варна