IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
13:20 | 7 август 2023
Обновен: 11:54 | 4 май 2024

България предложи помощ за наводненията в Словения и Австрия

Поройни дъждове нанесоха щети и взеха жертви в Централна Европа

По материала работи: Ставри Таргов
България предложи помощ за наводненията в Словения и Австрия

Българската държава предложи помощ във връзка с тежките наводнения в Словения и Австрия. Министър-председателят акад. Николай Денков разговаря по телефона с канцлера на Австрия Карл Нехамер и с премиера на Словения Роберт Голоб.

България изразява пълна съпричастност и солидарност с двете държави и е в готовност да предостави подкрепа според нуждите на пострадалите райони. Акад. Денков изрази пред словенския премиер съболезнования към близките на жертвите в бедствието.

Поройни дъждове предизвикаха катастрофални наводнения и нанесоха щети в Централна Европа. В Словения има загинали хора, а в част от австрийските провинции е обявено бедствено положение.

Коментари

Йоцо ( преди 8 месеца )
Ние цъфнахме и вързахме..нашите села и градове са като разливите на Амазонка,градушки ни изравниха със земята,ветрове потрошиха дървета ,коли и покриви...казват-няма пари-а от къде пари за Украйна,Австрия,Словения????страни в пъти по богати и уредени от милата ни окрадена Родина захвърлена на произвола на съдбата и стихиите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна