IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
13:20 | 1 септември 2023
Обновен: 07:59 | 26 април 2024

Борисов: Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и като всички нас търсеше варианти за стабилно правителство

Пост в ДАНС не му е обещаван

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и като всички нас търсеше варианти за стабилно правителство

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избора“, каза лидерът на ГЕБР Бойко Борисов на влизане в парламента.

Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на "Продължаваме Промяната" са се срещали с Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство. "Срещи сме провеждали с него, той с ПП, за да може да има дори някакво крехко доверие", каза Борисов.

Той подчерта, че не е обещавал ръководния пост в ДАНС на бизнесмена и не знае дали някой друг го е правил.

"Този нов сезон трябва да променяме Конституцията, да приемем КПКОНПИ, да пуснем Плана за възстановяване и да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим с тези теми.

Смисълът да направим правителство беше този. Ако някой има толкова голям зор от кадрови назначения, той ги прави. Имаме и критики. Имал съм критики и към правителствата, които съм управлявал. Няма идеални неща, трябва да се работи", каза Борисов.

„Не сме се събрали, защото се харесваме или обичаме. Събрали сме се да свършим 5-6 неща, засега вървят. Докато вървят, това ще е нещото, което ще държи правителството заедно”, посочи още той.

Бойко Борисов каза още, че антикорупционното законодателство ще влезе за обсъждане в НС още следващата седмица. Коментира и казуса с поисканото отстраняване и последвалата оставка на главния секретар на МВР.

"Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата и ще държат главен секретар, с когото правителството да се оправдава за всички проблеми с престъпността.

Мисля, че ще има нов главен секретар, защото не е редно едно правителство да не може да направи всичко, в което вярва", каза той, цитиран от bTV.

Коментари

Новини Варна